To råd til at vurdere om du er stresset eller ej

At \’stresse\’ og stress generelt er en af de termer der efterhånden har vokset sig stor og stærk inde i vore bevidstheder. Løverne snakker (måske mere end de burde) rigtig meget om i det i \’Løvens Hule\’, mange går og er selvdiagnosticeret fordi de har meget om ørerne i tiden og nogen mener slet ikke de kan blive stresset for Det ligger bare ikke til mig og min natur, at blive stresset.

Hvis du går og føler dig lidt ved siden af dig selv og er lidt i tvivl om det måske er den årlige influenza eller måske påbegyndende stress – så kan du med fordel læse videre herunder. Hvor du får to gode råd til at identificere paraplybegrebet \’Stress\’. 

Stress og arbejde/skole
Går du med store arbejdsopgaver på arbejdspladsen, hvor der forventes utroligt meget af dig, eller føler du måske ikke at du har valgt det rigtige studie fordi de tæppebomber jeres fritid med læsning? 

Udfaldet af hvordan du har det med store arbejdsopgaver- og mindre fritid er også med til afgøre om du egentligt er stresset, eller om du bare føler dig stresset. Det er nemlig ikke altid til at skille skidt fra snot, når man står midt i det hele. Her kan du med fordel (når selvfølgelig opgaven er afleveret og de overordnet er glade) træde et skridt tilbage og vurdere om du faktisk havde det godt nok med at have travlt, eller om der var tale om både fysisk og psykisk ubehag – som i hovedpine, søvnløse nætter og anspændthed. Stress er nemlig noget der lister sig ind på de fleste (desværre) travle hoveder og man forstår det egentligt godt. Kroppen og hjernen er slet ikke lavet eller indstillet til at give den så meget gas, som mange travle 12-talsstuderende, forretningsdrivende eller arbejdsnarkomaner giver den – og det kommer til et naturligt stop, som alle stressede mennesker også kan skrive under på.

Giv derfor dig selv et naturligt pusterum fra de ting der fylder – en pause er ikke noget du tager, det er noget du har fortjent.

Kan du ikke finde ro?
Som i nogen steder du går, busser eller kører hen? Du ville blive overrasket hvis du vidste hvor mange danskere der går og har svært ved rigtigt at slappe af, nyde tiden med sin familie og så videre.

Hvis du har meget at se til bør du også gøre dig ekstra umage for at bibeholde kontakten til de ting der ikke kun gør dig rig eller student, men også de ting der gør dig glade.  


8 kommentarer

 • Adam G.

  13. november 2020

  Hawdy
  Helt vildt godt
  Venligste hilsner. Adam

  Svar
 • Merle S.

  14. december 2020

  Hullehøj – 1nyhed.dk Godt med en masse nyheder – nu tjekker jeg op næsten dagligt på om der er kommet nyt. ;-P Merle

  Svar
 • Lily C.

  13. januar 2021

  Heej
  Syntes der er en super fin artikel.
  Fortsat god aften

  Svar
 • Nohr A.

  12. februar 2021

  Howdi
  Så enig! Uanset hvad andre siger 😉
  De kærligste hilsner. Nohr A.

  Svar
 • Marie G.

  14. marts 2021

  1nyhed.dk Hey, Fin læsning Venligste hilsner, Marie G.

  Svar
 • Hugo E.

  13. april 2021

  Hawdy 1nyhed.dk
  Fedt fedt fedt! 😀 Venlig hilsen, Hugo E.

  Svar
 • Leonora O.

  13. maj 2021

  1nyhed.dk Hey, Er det bare jeres personlige meninger man kan læse om eller?
  Leonora

  Svar
 • Nora V.

  9. december 2021

  Hey, 1nyhed.dk
  Jeg siger mange tak for en dejlig omgang læsning 😉
  Dbh

  Svar

Skriv et svar