Overvejelser du bør lave, før du låner

Der er enormt mange forskellige tilgange til det at låne penge fra enten staten (i form af SU-lån og slutlån), sin bank (til de større substantielle ting som hus og bil) og ved private firmaer som udlåner kviklån. 

Hvis du er lidt i syv sind omkring at låne penge, så er du bestemt ikke alene. Mange mennesker kan ikke dy tanken om at skulle låne penge som de ikke har og får nærmest ikke lukket et øje om natten, mens andre sover som jesu barn i krybbe mens de har flere hundrede tusinde kroner ude og flyve hos diverse kviklån.

Jeg har skribet lidt overvejelser ned som enhver bør gøre sig, før de går ud og gældsætter sig selv og sit fremtidige jeg – du finder dem herunder.

Er jeg doven?

Er en af de overvejelser som de mennesker der gerne vil låne penge, men egentligt også har fin tid til at samle et arbejde op bør gøre sig. Hvis du overvejer at låne penge af den simple grund at det er nemmere end at arbejde, så skriv dig lige bag øret, at du kommer til at skulle arbejde dobbelt så hårdt (og længe) i fremtiden for at få din privatøkonomi og de lån til at hænge sammen. 

Hvis du er i overstående tilfælde, bør du gribe knoglen og begynde at søge.

Har jeg virkelig brug for det her?

Hvis du gerne vil have et lån for at købe lad os sige, de der smarte sko som du faldt for nede i butikken den anden dag, så bør du spørge dig selv om du virkelig har brug for det. Det er nemlig skidt nok at skulle betale for dyrt tøj i første omgang, endnu værre er det dog at skulle betale for dyrt tøj som du gik med for fem år siden. 

Hvilket lån passer bedst til mig?

Der findes jo et hav af forskellige måder vi mennesker kan låne penge på. Hvis du står og mangler pengene lige her og lige nu fordi du måske har smadret din telefon eller computer, så er kviklån vejen frem for dig, da de oftest er enromt hurtige om at komme. Hvis du gerne vil låne til huset eller til bilen, så bør du overveje banken, da disse ofte lader dig afdrage over længere perioder. Hvis du er ude efter et mere fast månedligt lån som studerende bør du gå med SU-lån. 

Læs mere her og bliv klogere på dine muligheder.

Sponsoreret af:

speak.globalKrizo.ioAdasense.dkAgenci.dkAalandcafe.dkHolgerkjensen.dkDealhaus.dkSkovbohjort.dkPhelix.dkDukeofdenmark.dkJsprofilm.dkYummiiyummii.dkWebrush.dkSEO analysek-1.dk

 

Lånesider

 1. laan5000.dk
 2. detperfektelaan.dk
 3. Kviklaan2020.dk
 4. forbrugslaan2020.dk
 5. laan2020.dk
 6. Guide-til-kviklaan.dk
 7. Guide-til-laan.dk
 8. laan-til-ferie.dk
 9. laan-til-forsikring.dk
 10. laan-til-hus.dk
 11. laan-til-mad.dk
 12. Laan-til-rejse.dk
 13. laan-til-studie.dk
 14. laan-til-toej.dk
 15. laan-til-udgifter.dk

5 kommentarer

 • Emilie B.

  13. november 2020

  Howdi – 1nyhed.dk
  Langt fra enig, men jer om det 🙂
  Emilie

  Svar
 • Milas A.

  14. februar 2021

  Heej, 1nyhed.dk
  Jeg havde faktisk glemt jeres magasin, men fed artikel her! 😀 Milas

  Svar
 • Theodor R.

  15. maj 2021

  Hejsa, 1nyhed.dk Det sku godt gået – god læsning
  Mvh., Theodor R.

  Svar
 • Andrea G. H

  14. juni 2021

  Howdi Interessant! På forhånd tak. Andrea G. H

  Svar
 • Lea Y.

  10. maj 2022

  1nyhed.dk Hawdy,
  Jeg er fan – andet kan jeg ikke sige! 🙂
  Lea

  Svar

Skriv et svar