Ny airbag-cykelhjelm på markedet

Der er sikkert en ret god sandsynlighed for, at du på den ene eller anden måde har stiftet bekendtskab med den innovative, oppustelige cykelhjelm, som et stigende antal af de urbane cyklister cykler rundt med i gaderne.

Måske har du set dine medcyklister i gaderne cykle rundt med airbagge omkring nakken, eller måske har du også selv prøvet denne nye teknologi af.

Høvding cykelhjelm er en svensk cykelhjelm, som på mange måder skiller sig ud fra den traditionelle cykelhjelm, blandt andet fordi den ifølge nogle videnskabelige undersøgelser skulle være den mest sikre cykelhjelm på markedet til dags dato.

Den usynlige hjelm

Høvding er en oppustelig cykelhjelm – en airbag-hjelm – som i tilfælde af en ulykke bliver pustet op omkring din nakke og hovede. Alt sammen med det formål at beskytte dig på bedste vis.

Den er formet som en krave, som du tager på rundt om halsen. Derfor går den også under navnet den usynlig cykelhjelm”. Selve kraven er den synlige del af hjelmen.

Høvding 3

Og nu er der så landet en ny version af Høvding-cykelhjelmen. Den nyeste version af Høvding – Høvding 3, som nu er landet i butikkerne – har blandt andet en række ekstra funktioner.

Høvding 3 kan forbindes med din smartphone via Bluetooth. På den måde får du adgang til nogle forskellige nye funktioner. Det gælder for eksempel disse:

1) Udvalgte ICE-kontakter får automatisk meddelelse hvis du har været ude for en cykelulykke. Det giver dig blandt andet en øget sikkerhed, hvis du kører ud på soloture, hvor der ikke er nogen til at opdage, hvis du kommer ud for et uheld.
2) Mulighed for analyse af personlige og kollektive cykeldata. 
3) Batteristatus med påmindelse om, når det er tid at lade cykelhjelmen op.

8 gange mere sikker

Ifølge en undersøgelse er Høvding 3-cykelhjelmen i nogle situationen verdens mest sikre hovedbeskyttelse. Ifølge Høvdings egen hjemmeside beskytter deres airbag-teknologi op til 8 gange bedre end de traditionelle cykelhjelme gør.

Teknologien virker på den måde, at Høvding registrerer cyklisternes bevægelser 200 gange i sekundet. Skulle det ske, at der sker en ulykke, oppuster airbaggen i kraven sig på 0,1 sekund. På den måde bliver cyklistens nakke effektivt fikseret og hovedet er beskyttet mod skade.

Dog skal du have for øje, at Høvding er baseret på aflæsning af uregelmæssigheder i dit eget bevægelsesmønster. Skulle der for eksempel falde noget ned fra himlen, som rammer dig i hovedet, kan Høvding altså ikke registrere dette, og i sådan et tilfælde vil du altså kun være beskyttet med en tradition hjelm.


3 kommentarer

 • Mathilde H.

  13. november 2020

  Hej, 1nyhed.dk
  Kan man blive forfatter hos jer? De bedste hilsner. Mathilde

  Svar
 • Freja L.

  30. april 2021

  1nyhed.dk – Heja, Dejlig læsning
  Dbh. Freja L.

  Svar
 • Matheo G.

  27. september 2021

  Howdi, 1nyhed.dk
  Tak for at dele nyheden
  Rigtig god aften. Matheo

  Svar

Skriv et svar