Miniguide til lån trods RKI

Hvis du står registret i RKI ved du også, at det kan være rigtig svært at låne penge eller få et dankort. Derfor er det også vigtigt, at gøre alt hvad man kan for at undgå at blive registret i RKI. Hvis du ender i RKI vil du blive slettet, hvis du betaler din gæld ud eller der er gået 5 år. Hvis du overvejer at tage og find det bedste kviklån, skal du være opmærksom på at du kun får det tilbudt til meget høje renter, da du er registreret som dårlig betaler og derfor er i højrisikogruppen. Samtidig vil der fra låneudbyder være mange skrappe krav forbundet med lånet. Du bør kun tage et nyt lån, hvis du ikke har problemer med din økonomi og de låneaftaler du allerede har.

Læg et fornuftigt budget

Start med at dan dig et overblik over din økonomi og find ud af om der er luft i din økonomi til endnu et lån. Du skal finde ud af hvad du har af indtægter og hvad du har af udgifter. Forskellen er det du kan betale af på et lån om måneden. Dog er det vigtigt at du i dit budget også efterlader rum til uforudsete udgifter og der er mulighed for at gå ud og få f.eks. en kop kaffe i ny og næ med dine venner. Hvis du laver et meget stramt budget, gør du dig selv sårbar og der er ikke mange mennesker der måned efter måned kan lade være med at bruge penge på andet end faste udgifter.

Søg så mange banker som muligt

Hvad enten du står i RKI eller ej er det en god ide at søge så mange lån som muligt. Det er uden betydning om du kun skal låne få tusinde kr. eller mange millioner, så bør du undersøge lånemarkedet og søge så mange banker som overhovedet muligt. Dermed sikre du dig at du får det bedste og billigste lån, som der er tilgængelig på lånemarkedet. Det er især ÅOP, rentesatsen og betalingsbetingelserne du skal undersøge og vurdere. Især om det er muligt at betale lånet tilbage før tid, er vigtigt at have da lånet er så dyrt.


8 kommentarer

 • Luna A.

  13. november 2020

  1nyhed.dk – Heey,
  Hvor kan jeg læse videre omkring dette? 🙂
  Med venlig hilsen, Luna A.

  Svar
 • Gry M.

  17. december 2020

  Heja 1nyhed.dk Har lige læst artiklem om Miniguide til lån trods RKI, men jeg føler der mangler en afslutning. Kommer i til at følge op på denne?
  Rigtig god dag, Gry

  Svar
 • Josefine H.

  17. marts 2021

  Konge artikel
  Så kom der noget der havde min interresse! Josefine

  Svar
 • Anker H.

  16. april 2021

  Konge artikel 1nyhed.dk Kan i ikke opsætte et nyhedsbrev så man lettere kan finde nyheder? 🙂
  Anker

  Svar
 • Ella K.

  16. maj 2021

  Godt gået 1nyhed.dk Det kunne være fedt når i henviser til andre sider at i skriver deres info i bunden af siden så det er nemmere at finde. Med venlig hilsen. Ella K.

  Svar
 • Pelle A. G.

  13. oktober 2021

  1nyhed.dk – Heej, Tak for at dele artiklen
  Pelle

  Svar
 • Lauge H.

  12. marts 2022

  Hullehøj, 1nyhed.dk Hvor ofte udgiver i nyheder? 😀 Fortsat god aften. Lauge H.

  Svar
 • Lea C.

  11. april 2022

  Hejsa – 1nyhed.dk Du skriver virkelig gode artikler, jeg vil følge med løbende.
  Rigtig god aften

  Svar

Skriv et svar