Hvorfor sund kost er lig med renere hud

Selvom det måske siger lidt sig selv, så er vi mennesker hvad vi spiser. Derfor er der også en direkte forbindelse mellem hvad vi spiser og hvordan vores hud ser ud – noget almen viden der kunne spare mange unge teenagere for utroligt dårlig selvværd. 

Uren hud, acne, bumser og så videre. Kært barn har mange navne og får utroligt mange unge danskere til at have det dårligt med dem selv. At have acne, specielt i teenageårene er noget der har brændt sig ind på mange voksne menneskers nethinde som noget der gjorde at de havde lavt selvværd som ung – og man forstår det til dels godt, acne er utrolig ubarmhjertigt at døje med.

Hvis du selv er ung og døjer med acne eller voksen og gerne vil undgå det igen, så er der et par gode råd og overvejelser om, hvorfor sundt kost i virkeligheden er alt det du har brug for, for at få den hud du altid har drømt om.

Sund kost = sund sjæl

Når mange mennesker fylder kroppen med hurtige proccesserede madvarer, glemmer de ofte at også huske at lave ting fra bunden engang imellem. Det er nemlig ikke godt for os mennesker altid at få hurtig-mad og processerede råvarer. Det der er usundt ved det er at sådanne madvarer ofte indeholder en del mere fedt og sukker end vi har brug for. 

Ved at skifte slikken og de hurtige måltider ud med grøntsager og mad der er lavet fra bunden, skifter du også mængden af skidt fedt og sukker som du smider i kroppen – der er nemlig en enorm forskel på sukker og druesukker. 

Sund kost = flere vitaminer og mineraler

Som spiller en enorm rolle i hvor ren vores hud er. Hvis man går og mangler vitaminer eller mineraler kan det påvirke alt fra hårvækst til huden til din almene oplagthed. Uden de vitaminer som vi har behov for, vil vi altid gå og føle os langsomme og uoplagte oppe i hovederne – noget der utroligt nemt kan undgåes med én multivitaminpille om dagen.

Motion = din nye bedste ven

Selvom det er træls at læse motion på endnu en artikel om sundhed og pæn hud, så er der noget om snakken. Når vi mennesker sveder kommer vi nemlig af med mange af de affaldstoffer der sidder i huden, som ellers havde groet sig ind i huden og var blevet til bumser – derfor er rådet, at enten gå i fitness eller sauna.

Læs meget mere om sundhed her: www.chekos.dk


5 kommentarer

 • Noah I.

  13. november 2020

  Konge artikel 1nyhed.dk
  Så enig! Uanset hvad andre siger
  Noah

  Svar
 • Frederik G.

  14. april 2021

  Hey – 1nyhed.dk
  Fin læsning
  De kærligste hilsner, Frederik

  Svar
 • Theo J.

  11. september 2021

  Godt gået Stærkt
  Venligste hilsner, Theo

  Svar
 • Emilie A.

  10. december 2021

  Hej – 1nyhed.dk
  Jeg sad og læste omkring det her på en anden side, men fik lige det sidste med her!
  På forhånd tak, Emilie

  Svar
 • Storm H. S.

  9. januar 2022

  hej, 1nyhed.dk
  Kan man sende indhold til jer som i kan skrive om?
  Pft.. Storm H. S.

  Svar

Skriv et svar