Hvad koster det at stifte et holdingselskab?

Hvad det koster at stifte et holdingselskab afhænger primært af, hvornår du vælger at stifte det. Hvis du vælger at stifte det samtidig med at du stifter et ApS, koster det det samme som det koster at stifte ApS, da du har mulighed for at bruge de penge du bruger på at stifte et holdingselskab til efterfølgende at stifte dit ApS. Du kan kun stifte 1 driftselskab for de samme penge.

Det samme gør sig gældende med et A/S eller IVS selskab. Hvad det vil koste at stifte på et senere tidspunk,t hvis du allerede har et firma er det først muligt at finde ud af på det givende tidspunkt og her anbefales det, at du får hjælp af en erhvervadvokat og en revisor. Årsagen til dette er, at der er nogle skattemæssige konsekvenser, som du bør være opmærksom på inden du stifter et holdingselskab.

Start med at kontakte en erhvervsadvokat

Uanset hvad du vælger, er det en god ide at starte med at kontakte en erhvervsadvokat og få råd og vejledning. En erhvervsadvokat kan hjælpe dig med at vælge den rigtige selskabsform, der passer dig og din virksomhed bedst. Samtidig kan han også råde dig til ,hvad du skal være opmærksom på efterfølgende. Herunder det regnskabstekniske. 

Hvad er fordelen ved et holdingselskab?

Den største fordel ved et holdingselskab er skattemæssigt. Hvis du har et holdingselskab og flere driftselskaber, kan du overføre penge via holdingselskabet fra det ene til det andet. Det har stort betydning, hvis du har overskud i det ene og underskud i et andet. Ved at overføre overskuddet kan du undgå at betale skat af overskuddet. Det er også muligt at lade holdingselskabet agere pengetank og vente med at udbetale pengene til et senere tidspunkt eller bruges hvis der på et andet tidspunkt er underskud. Hvis pengene udbetales skal der betales selskabskat.

Hvis i er flere ejere

Hvis i er flere ejere og i har besluttet at skilles, skal de andele af virksomheden sælges til de andre, til det som virksomheden vurderes at være værd. Sagt på en anden måde. Er i 3 personer og i hver ejer 1/3 og en af jer ønsker at udtræde, skal de 2 andre købe den tredje ud til en 1/3 af virksomhedens værdi.


6 kommentarer

 • Anton T.

  13. november 2020

  1nyhed.dk – Heey,
  Jeg er mega fan af jeres måde og skrive på. ;-P
  Pft., Anton T.

  Svar
 • Alberte S.

  17. december 2020

  1nyhed.dk Hejsa,
  God artikel, kan i ikke lige kontakte mig via min email? Venligste hilsner fra. Alberte

  Svar
 • Astrid P.

  17. marts 2021

  Howdi, 1nyhed.dk
  Jeg undrer mig lidt over titlen ‘Hvad koster det at stifte et holdingselskab?’, men ellers god læsning! Med venlig hilsen, Astrid P.

  Svar
 • Rosa G.

  15. juni 2021

  Hejsa
  Det sku meget lækkert
  Fortsat god dag. Rosa

  Svar
 • Loui U.

  15. juli 2021

  1nyhed.dk – Hej, Det var sku alt tiden værd! 😉
  Loui

  Svar
 • Laura H. H

  13. oktober 2021

  Hejsa, 1nyhed.dk Kommer i med en opfølgning?
  Laura

  Svar

Skriv et svar