Derfor skal du vælge pillefyr som din varmekilde

Et pillefyr er en form for komfur, der brænder komprimeret træ- eller biomasse-piller for at skabe en varmekilde til boligområder, men til tider også industrielle rum. Pillefyre er godkendt til brug i mobile huse, mens de typiske brændeovne ikke er godkendte til disse. Det kan der findes forskellige årsager til, som vil blive belyst yderligere.

For yderligere information omkring pillefyr som varmekilde, kan der læses artiklen på ib.dk

Hvorfor vælge et pillefyr?

De fleste pillefyre er selvantændende og styrers ved hjælp af termostatstyring, der findes dog pillefyre med automatisk tænding, som kan udstyres med fjernbetjeninger. Et korrekt rengjort og vedligeholdt pillefyr bør ikke skabe kreosot, som er et klæbrigt og brandfarligt stof, der typisk forudsager skorstensbrande. Dette skyldes at træpillerne brænder meget rent og kun skaber et lag af fin flyveaske som et biprodukt af forbrændingen. Kvaliteten af ​​træpillerne påvirker således effekten af aske. Træpiller i høj kvalitet, producerer et mindre askeindhold, hvor almindelige og lavkvalitets træpiller, producerer væsentligt mere aske. Derfor bør man være opmærksom på, at lavkvalitets træpiller, kræver ekstra vedlidgeholdelse af dit pillefyr.

Et pillefyr er normalt forbundet med at brænde disse træpiller, men mange pillefyre brænder imidlertid også mange andre brændstoffer som korn, majs, frø eller flis. I nogle pilleovne kan disse brændstoffer muligvis blandes sammen med med træpillerne. I modsætning til træovne, der udelukkende fungerer efter et princip med skorsten, skal et pillefyr benytte et specielt, lukket udstødningsrør for at forhindre udslip af udstødningsgasser, der kan slippe ud i boligområder på grund af det lufttryk, som bliver produceret af en forbrændingsblæser.

Et pillefyr kræver certificeret dobbeltvægget udluftning i hjemmet. Normalt tre eller fire tommer i diameter med et indvendigt rustfrit stål og galvaniseret udvendigt. Da pillefyre har et tvungen udstødningssystem, har de fordelen ved ikke altid at kræve en lodret stigning til udluftning, da dette fungere til ta forhindre fra pillefyret.

Ligesom ved moderne gasapparater, kan pillefyret udlufte vandret gennem en udvendig mur under taglinjen, hvilket gør det til et fremragende valg for konstruktioner uden en eksisterende skorsten. Hvis der findes en eksisterende skorsten, anbefales det at pillefyret bruges  til at finde en korrekt størrelse foring af rustfrit stål på størrelse med skorstenens længde. Moderne bygningsteknikere har skabt et udgangspunkt for at mange producenter af pillefyre, får brændeovne installeret med udvendigt luftindtag for at sikre, at brændeovnene kører effektivt og forhindrer potentielt undertryk i hjemmet, ligesom jo er tilfældet med de populære pillefyre. 


7 kommentarer

 • Nohr C.

  13. november 2020

  Heey – 1nyhed.dk
  Nu læste jeg lige “Derfor skal du vælge pillefyr som din varmekilde” og jeg er ikke helt enig i jeres artikel. Det kommer jo meget an på hvem man er som person om man er til det eller ej. 😀
  Pft., Nohr

  Svar
 • Merle B.

  11. februar 2021

  Fedt
  God artikel 😉 De kærligste hilsner, Merle B.

  Svar
 • Sofie S. W.

  13. marts 2021

  Hullehøj
  Virkelig god læsning. ;-P De kærligste hilsner. Sofie S. W.

  Svar
 • Sofia T.

  11. juni 2021

  Hawdy – 1nyhed.dk
  Kan i ikke sætte nogle kilder på når i skriver nyheder? 😀
  Sofia

  Svar
 • Mille H. S.

  11. juli 2021

  Fedt, 1nyhed.dk
  Tak for at dele nyheden På forhånd tak. Mille

  Svar
 • Molly D.

  10. august 2021

  Fedt 1nyhed.dk Nu læste jeg lige “Derfor skal du vælge pillefyr som din varmekilde” og jeg er ikke helt enig i jeres artikel. Det kommer jo meget an på hvem man er som person om man er til det eller ej. 🙂
  Mvh., Molly D.

  Svar
 • Alexander E.

  7. januar 2022

  Heej Skarpt
  Venlig hilsen. Alexander E.

  Svar

Skriv et svar