Derfor skal du vælge en 3D printer

En 3D printer eller en 3D printerpen kan være et godt redskab både private og erhverv. Herunder har vi samlet en guide til, hvorfor du skal vælge en 3D printer.

1. Hurtigere produktion

3D udskrivning er hurtigere end konventionel fremstilling . Tænk på en sportsbils hastighed versus hastigheden på en hestevogn. Begge vil nå deres destination, men tidsforskellen er markant enorm. Fra en prototype til et slutprodukt kan 3D udskrivning teste ideer og design markant hurtigere.

Hurtigere design og prototype produktion betyder mere tid til at udvikle på prototypen og finde et marked inden konkurrenterne. Produktion af 3D udskrivning tager kun få timer. Omvendt kan testning af ideer og design med konventionelle fremstillingsmetoder tage flere dage, hvis ikke flere uger.

2. Bedre kvalitet

Traditionelle fremstillingsmetoder kan let resultere i dårlig design og derfor prototyper af dårlig kvalitet. Forestil dig et scenarie, hvor nogen vil bage en kage ved at kombinere alle ingredienserne sammen, blande dem og sætte dem i ovnen for at lave mad. Hvis elementerne ikke blandede sig godt, vil kagen have problemer såsom luftbobler eller manglende tilberedning. Sådan kan alternativer til 3D printning vikre. Du er ikke sikret kvalitet 100 procent af tiden. 3D udskrivning tillader derimod trin for trin samling af objektet, hvilket garanterer forbedret design og til sidst objekter af en bedre kvalitet.

3. Kreative design og tilpasning

Traditionelle fremstillingsteknikker er gode til at skabe millioner af kopier af den samme ting. Det resulterer i samme kedelige og gængse design uden kapacitet til at blive forbedret særlig meget. Det er usædvanligt svært at gøre hvert design unikt med disse teknikker.

3D udskrivning giver mulighed for uendelig personalisering, hvilket gør det meget enklere at imødekomme personlige præferencer, der kræves fra ens kunder eller en selv. Din fantasi er den eneste begrænsning. Du kan lave en krone, der er præcist konstrueret til at passe ind i en persons mund for eksempel. Dette skærer ned på antallet af besøg, som en patient har brug for for at sikre sig, at de har en korrekt passende krone.

4. Risikoreduktion
Når det kommer til produktfremstilling, ved en god designer, at korrekt designverifikation er afgørende, før man investerer i et dyrt formværktøj. 3D udskrivningsteknologi gør det muligt for produktdesignere at verificere produktprototyper, inden de begynder med betydelige produktionsinvesteringer, der undertiden kan være katastrofale.

3D udskrivning giver dig mulighed for at omdanne et koncept til virkelighed hurtigere, end du kan forestille dig. Produkter bygges hurtigt og billigt. Teknologien vil uden tvivl fortsat omdanne enhver branche ved at ændre den måde, vi arbejder og lever på i fremtiden.


5 kommentarer

 • Leonora C.

  13. november 2020

  hej
  Jeg sad og læste omkring det her på en anden side, men fik lige det sidste med her! Mvh.. Leonora C.

  Svar
 • Mads S. W.

  22. februar 2021

  Fedt – 1nyhed.dk Jeg er godt nok fan – det må jeg indrømme
  Fortsat god aften

  Svar
 • Clara K.

  24. marts 2021

  Hej
  God læsning 😉
  Rigtig god aften, Clara

  Svar
 • Valdemar P.

  22. januar 2022

  1nyhed.dk Hawdy, Fin læsning Venligste hilsner

  Svar
 • Emilie H. S.

  26. marts 2022

  hej 1nyhed.dk
  Kan man blive forfatter hos jer? Med venlig hilsen, Emilie

  Svar

Skriv et svar