Derfor skal du bruge en hundesnor

Hundesnor kan være et kontroversielt emne. Nogle hundeelskere er imod, da de er bevidste om, at de selv kan styre deres hund og derfor ikke har brug for en hundesnor. Derimod kan de dog stadig komme i stridigheder med andre hunde eller mennesker, som ikke føler den samme sikkerhed. De har en ret til at føle sig sikre og kunne gå i fred i naturen, uden at skulle forstyrres af din hund. Det kan dog også være til fare for dit eget kæledyr, da trafik fra biler og motorcykler, dermed hurtigt kan gå galt.

Hvis du har din hund i en hundesnor, er det nemmere for dig at styre den væk fra farlige forhold. Dette gælder også overfor andre hunde, som måske ikke benytter hundesnor, hvor det kan være godt for din og din hunds egen sikkerhed, at den om ikke andet er i en hundesnor fremfor at løbe frit. Der er som sagt mange gode grunde til det. Derfor har vi samlet denne guide til, hvorfor du skal bruge hundesnor til din hund.

1. For en sikkerheds skyld

Det kan være en god politik overfor naboerne, at benytte hundesnor, da det forhindrer din hund i at gå over på naboens ejendom under jeres gåtur. Det holder også din hund fra hoppe på folk, du møder, som ikke føler sig trygge ved din hund. Du hjælper samtidig med at beskytte din egen hund fra andre hunde, hvori du ikke kender til deres opførsel. I trafikken kan det også være en god idé, da hunde, der ikke er i snor, hurtigt kan fare ud i trafikken og ende i en trafikulykke.

2. Få en bedre hund

Ved at benytte hundesnor, får du hurtigere en mere velopdraget og lydig hund, der er en fornøjelse af gå med frem for en pestilens. Ved at gå med din hund i hundesnor vil du forhindre spredning af sygdomme væsentligt. Det er mindre sandsynligvis at din hund vil blive udsat for diverse sygdomme, da det kan forhindre din hund i at snuse i andre dyrs bortkast eller jagte andre dyr i naturen.

3. Beløn din hund

Ved at have din hund i hundesnor, er det samtidigt en god måde at belønne hunden på. Din hund vil med det samme reagere ved at logre med halen når den ser dig holde hundesnoren. Det er derfor et godt værktøj for hunden til at identificere en gåtur på, som den fremadrettet så vil se som en belønning.


3 kommentarer

 • Alba L.

  13. november 2020

  1nyhed.dk – Hawdy,
  Kan i ikke opsætte et nyhedsbrev så man lettere kan finde nyheder?
  Venligste hilsner fra. Alba L.

  Svar
 • Esther L.

  16. juni 2021

  Heej, 1nyhed.dk Det sku meget fint 😉 Rigtig god aften, Esther

  Svar
 • Christian S.

  13. marts 2022

  Heej God og kort artikel – flere af dem 🙂
  Pft.. Christian

  Svar

Skriv et svar